In de categorie ‘Hein Hoerenzn Pietersz’:  tekeningen en fragmenten uit mijn vermaledijde ’klucht: ‘Hein Hoerenzn Pietersz en de 7 verdweenen scheepen’  waar ik al enige tijd aan schrijf ende schrap…:

Wy greypen die schipper, wy haelen hem kiel
Coeck op syn billen, ende hack af syn piel!
Ruck af syn clooten, vanonder syn leyf
Thans is hy schipper, maer daelijck een weyf!”

schipdoorkijkergezien

 ”t Dreijvende Ancker’, ‘t schip van Hein Pietersz, van Duinkerkse kust bezien…

 De tekeningen uit deze serie behoren bij de klucht over Hein Hoerenzn Pietersz. Deze ‘deckselse schavuijt ende piraat krijgt in het jaar 1621 van de V.O.C. de opdracht om ‘orde op saecken’ te brengen in het beruchte Duinkerke. In de wateren nabij dit kapernest zijn immers zeven schepen verdwenen.

De gevolgen van Heins ingrijpen zijn desastreus, en tot op heden nog altijd angstvallig verzwegen…
(meer volgt in de volgende blog van deze categorie; ‘Hein Hoerenzn Pietersz’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>